Mat Banke

De vreme ce nu sunt un dezvoltator de software, am contat pe ideea că cineva trebuie să se fi gândit la această chestiune și să fi dezvoltat o unealtă care să rezolve problema.

Mat Banke

Mat Banke ocupă funcția de administrator senior de rețea pentru compania producătoare de software „Serena Software“, cu sediul în San Mateo, California. Înainte ca Mat să facă cunoștință cu ASPRunnerPro, căuta o unealtă care să-i permită să creeze o aplicație care să funcționeze prin intermediul unei baze de date accesibile prin internet, fără să fie nevoit să devină un expert în ceea ce privește tehnologia ASP. „Aplicația trebuia să fie simplu de folosit, și totuși ușor de înțeles. După ce am descoperit acest soft și am văzut forța pe care o poate oferi, am știut că am găsit unealta potrivită“, ne-a spus Mat.

„Înainte să folosim ASPRunnerPro, evidența activelor noastre de hardware fusese ținută într-o bază de date Microsoft Access publică, stocate într-o reţea publică. Funcționa, dar era o metodă arhaică, ca mod în întrebuințare. Numai o singură persoană deodată putea deschide fișierul, căutarea de elemente particulare era limitată și puteai accesa locația sa sursă doar dacă aveai o legătură directă cu biroul, cu dispozitivele de mapare potrivite la locul lor“.

Mat dorea să mute datele într-o aplicație web și știa că trebuia să le introducă într-o dată de baze mai robustă. Platformele pe care le folosesc astăzi sunt Microsoft IIS 6, pentru fațadă, și Microsoft SQL Server 2000, pentru interior. Singura, cea mai importată, necesitate a fost aceea că soluția trebuia să fie accesibilă via un browser web. Această necesitate a fost acționată de faptul că Mat are colegi în alte birouri, în întreaga lume, care aveau nevoie să acceseze aceste date, care nu le erau disponibile anterior.

Serena Software screenshot

„Folosind Internetul pentru a investiga ce produse ar putea fi disponibile – Am găsit întâmplător softul ASPRunner și site-ul Xlinesoft“, a comentat Mat, atunci când a fost întrebat despre procesul său de selectare a softului. „N-am încercat un alt instrument pentru comparație, dar ceea ce iubesc la acest produs este ușurința cu care se întrebuințează. Am repetat această experiență de câteva ori deja, dar este important să înțelegeți că n-am avut timp la dispoziție să descifrez un produs nou și că aveam nevoie să găsesc o nouă cale prin care să gestionez activele de hardware și să le fac funcționale cât mai rapid posibil“.

După descărcarea inițială a produsului, moment în care Mat deja importase toate datele din registrul Access în serverul SQL, avea primele lucrări pentru noua fațadă încheiate și pe aceasta funcțională în decursul a treizeci de minute. A fost capabil să facă o demonstrație șefului său și a primit acordul imediat pentru achiziționarea softului. În decursul unei săptămâni, lucrul la întregul site web era încheiat, iar el își sfârșise treaba.

„ASPRunnerPro ne-a făcut să salvăm atât timp, cât și bani. A fost o achiziție extraordinară și foarte valoroasă. Neavând niciun fel de experiență cu tehnologia ASP, am fost capabil să vin cu o soluție care ar fi necesitat săptămâni sau chiar luni să fie găsită și care tot nu ar fi întâlnit toate cerințele necesare. Acest produs a realizat tot ce aveam nevoie și totul în decurs de o săptămână. Primul proiect aflându-se atât de aproape de încheiere, sunt în prezent interesat să folosesc ASPRunnerPro ca să-mi extind inventarul de proprietăți prin construirea unui nou sistem, care să depisteze toate bunurile și licențele noastre de software.“, declară Mat.

„Îl folosesc, de asemenea, alături de o nouă bază de date, pentru a stoca parolele sistemului pilot. Acest proiect a fost asigurat destul de bine, folosindu-ne nu numai de securitate integrată în softul SQL, cu ajutorul Active Directory-ului, dar și cu ajutorul paginilor de logare ale lui ASPRunnerPro. Atât de multe companii au o locație comună pentru parola principală, încât colegii mei împreună cu mine o folosim și revizuim ori de câte ori este nevoie“.

Serena Software screenshot

Înapoi la lista de povestiri

Primește cele mai noi oferte prin email

Nu îți face griji, nu trimitem spam

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Login/Register access is temporary disabled
   Compară produse
   • Total (0)
   Compară
   0