Mark Elkington

Ne-am hotărât să folosim softul PHPRunner pentru a dezvolta un prototip al unei aplicații operaționale. Interfața prototipului includea mai mult de o sută de ecrane și a fost dezvoltat într-o lună.

Mark Elkington

Mark Elkington este un specialist în software științific la biroul meteorologic al Marii Britanii, care lucrează în departamentul „Managementul modelelor de date climatice“. Are o experiență de mai bine de treizeci de ani în lucrul cu arhive mari de date științifice.

Biroul meteorologic „Hadley Centre“ este un centru care se ocupă cu crearea de modele climatice posibile de top și i-a fost recent clasat pe prima poziție în ierarhia institutelor de geoștiință din lume de către publicația Times Higher Educational Supplement. Specialiștii noștri în meteorologie folosesc supercomputere pentru a crea simulări ale modelelor climatice globale viitoare, cu sute de ani în viitor. Un aspect tot mai important al muncii noastre îl reprezintă gestionarea bazelor de metadate vaste, care prezintă felul în care diferite mode erau configurate, care date au fost folosite sub formă de date de intrare și definiția datelor de ieșire-model. Complexitatea simulărilor care se fac crește tot mai mult și această bază de metadate este de o importanță critică în permiterea cercetătorilor din întreaga lume să compare rezultatele simulărilor, să asigure un context optim pentru analiza rezultatelor și să stabilească proveniența unei anumite informaţii.

Proiectul „CREM“

Aveam nevoie o bază de date care să ne permită să captăm metadate relevante din anumite stadii ale procesului de proiectare și de producere a simulărilor climatice cheie. O schemă de bază de date, care să reflecte nevoile noastre, dar care să recunoască, de asemenea, nevoia de a fi compatibilă cu standardele de baze de metadate externe, a fost dezvoltată la nivel intern.

Până aici toate bune, următoarea problemă a fost să punem rapid bazele unei interfețe administrative pentru baza de date, astfel încât să putem începe să adunăm metadatele pentru experimentele aflate în curs de desfășurare. Având în vedere dimensiunea și complexitatea planului, nu aveau să existe timpul și resursele necesare pentru a produce o implementare specializată. Eram, de asemenea, foarte conștienți că planul avea să se schimbe regulat, ca urmare a cerințelor externe și interne, și că aplicațiile noastre aveau să trebuiască să fie capabile să răspundă rapid. Aveam nevoie de o unealtă de dezvoltare care să ne permită atât să construim rapid o aplicație, cât și să facem iute schimbări, atunci când această nevoie se ivea.

Bazându-ne pe experiențele anterioare ale echipei, am decis să folosim aplicația PHPRunner ca să dezvoltăm o interfață prototip, cu scopul de a ne ajuta să clarificăm nevoile aplicației operaționale. Interfața-prototip includea mai mult de o sută de ecrane și a fost dezvoltată într-o lună. În vreme ce aplicația noastră reprezintă o utilizare oarecum specializată a aplicației PHPRunner, ne-am folosit, la un nivel extensiv, de capacitățile sale de personalizare, în ceea ce privește șabloanele, stilurile, evenimentele și prezentarea. Am petrecut timp investigând în special schimbările necesare ale șabloanelor și ale codurilor pentru evenimentele individualizate, pentru a minimaliza numărul de schimbări particulare ale ecranelor. Acest lucru a fost realizat pentru a limita numărul de coduri individualizate care ar fi trebuit să fie dezvoltate și păstrate într-un context care evoluează rapid și să profite din plin de toate avantajele oferite de caracteristicile standardizate ale interfeței PHPRunner.

Prototipul a fost un succes și a confirmat viabilitatea tehnică a softului PHPRunner și sprijinul său față de dezvoltarea rapidă. PHPRunner a fost, așadar, ales să producă aplicațiile pentru programul operațional CREM (Managementul Experimentului de Cercetare Climatică). Înainte de a dezvolta versiunea operațională a acestei baze de date, un număr semnificativ de schimbări și extinderi au fost făcute în proiectul bazei de date, iar șabloanelor standard oferite de PHPRunner le-au fost făcute modificări suplimentare, pentru a satisface nevoile noastre. Întregul sistem a fost reconstruit folosind softul PHPRunner cu un efort de dezvoltare de câteva săptămâni.

CREM – ecran care arată progresul distriburii datelor

Beneficii

Principalele beneficii pentru biroul meteorologic, ca urmare a folosirii PHPRunner, au fost:

flexibilitatea sa ne-a permis să răspundem prompt în fața schimbărilor în planul bazei de date cu noi interfețe;

consistența funcționalității interfeței în gestionarea mai multor aplicații; şi

gama sa largă de opțiuni de personalizare a opțiunilor în privința evenimentelor, a șabloanelor și a prezentării.

Am fost, de asemenea, mulțumiți de evoluția în etape a produsului realizat de Xlinesoft, cu adăugirile sale semnificative și utile aduse capabilității produsului cu fiecare lansare a acestuia – cererile de ajutor primesc răspuns în decursul unei zile lucrătoare și informațiile oferite sunt, atunci când acest lucru este posibil, proprii întrebuințării noastre a produsului și nu doar un simplu ghid către unele informații generale.

Următorii pași

În acest moment, investigăm cum am putea să corelăm softul PHPRunner cu alte tehnologii de șablonare, care să ne permită să transformăm dinamic baza noastră de metadate, pentru ca ea să se ridice la nivelul cerințelor internaționale în ceea ce privește schimbul de informații în proiectele comparative și să creeze cadre de colaborare structurate, pentru ca cercetătorii să raporteze propriile lor simulări climatice.

Mai multe informaţii

Înapoi la lista de povestiri

Primește cele mai noi oferte prin email

Nu îți face griji, nu trimitem spam

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Login/Register access is temporary disabled
   Compară produse
   • Total (0)
   Compară
   0