John Maines

PHPRunner ne permite să inițiem pagini web construite în jurul unor baze de date în decursul a câteva ore, sau chiar mai puțin.

John Maines

John Maines este în prezent editor la cotidianul Sun Sentinel, în Fort Lauderdale, Florida. Are o experiență de mai bine de treizeci de ani în jurnalism și a câștigat numeroase premii naționale. În anul 2006, s-a numărat printre finaliștii premiului Pulitzer, la categoria jurnalism de investigație.

Nu sunt un dezvoltator de software. Sunt redactor asistat de calculator, ceea ce însemnă că ajut reporterii și editorii din cadrul cotidianului nostru (Sun Sentinel, Fort Lauderdale, FL) cu analiza datelor. Trecutul meu profesional include ocupația de reporter, dar, în urmă cu 17 ani, am început să folosesc computerul pentru a mă susține în elaborarea articolelor.

În ultimele decade, organele de presă au înțeles că paginile web construite în jurul unor baze de date, precum cele care raportează nivelul criminalității sau reușitele școlare, pot fi foarte populare printre cititori. Uneori, cotidianul „Sun Sentinel“ are nevoie să inițieze aceste pagini rapid, în decursul a câteva ore sau chiar mai puțin de atât, astfel încât aveam nevoie de un fel de sistem de distribuire rapid. Înainte de a achiziționa PHPRunner, am pornit în activitatea noastră folosindu-ne de un furnizor de terță parte, care ne-a găzduit paginile web și care deținea șabloane pentru construirea de pagini web. Dar acesta ne cerea să plătim lunar suma de 400 $. Serviciul oferit avea limitări în ceea ce privea numărul de pagini web pe care le puteam publica și a cantității de informație transferată (accesările din partea utilizatorilor). După un an alături de ei, am realizat că aveam nevoie de un sistem de mare capacitate, care să nu întâmpine niciun fel de limitare, care să ne ofere un control total asupra propriilor datelor și care să nu impună niciun fel de restricții în ceea ce privește utilizarea lui și taxele lunare. Acela a fost momentul în care am început să căutăm o alternativă, pe care am găsit-o, într-un final, în PHPRunner.

Dimensiunea și anvergura proiectului

Începând cu decembrie 2010, deținem PHPRunner de mai bine de un an. Deținem în jur de 260 de pagini web, construite în jurul unor baze de date, și probabil dublul acelui număr în tabele. Numărul de 260 de pagini web este aproape de zece ori mai mare decât cel permis atunci când ne aflam sub contract cu acel furnizor de terță parte. Paginile noastre web acoperă o gamă vastă de subiecte – de la omuciderile pe plan local la soldații uciși în Irak / Afganistan sau la atacurile aligatorilor și retragerea de pe piață a unor jucării. Practic, publicăm informații despre orice subiect considerăm că utilizatorii din spațiul virtual ar putea fi interesați să vadă sau să folosească ca instrument de investigație.

Cea mai mare bază de date a noastră este cea de înregistrare a voturilor din Florida. Aceasta include mai mult de 12 milioane de votanți înregistrați și istoricul fiecărei dăți în care aceștia au votat – în jur de 90 de milioane în total.

Înainte de a mă reorienta către PHPRunner, am experimentat cu folosirea celei „PHP“, pentru a construi pagini web. Am fost un începător în ceea ce privește limbajul PHP, dar aveam experiență cu aplicația „ASP.Net“, așa că am înțeles destul de repede principiile limbajului PHP. Totuși, mi-a luat aproape o săptămână să construiesc pagini web cu limbajul PHP. Ceea ce înseamnă mult prea mult, devreme ce sunt plătit ca să fac analiză de date, în mare parte, nu să construiesc pagini web. O pagină construită cu PHPRunner ar necesita câteva ore, cel mult.

În ceea ce privește ROI (Recuperarea investițiilor)

Economisirile, din punctul nostru de vedere, erau substanțiale. Am cheltuit mai bine de 8.000 $ în 2009 cu furnizorul de terță parte, care ne cerea 4.800 $ anual, plus încă 4.000$ drept taxă pentru „supra-utilizare“, pentru că paginile noastre web populare depășeau limita impusă a transferului de date. Dacă am fi continuat colaborarea cu acea companie, taxele noastre pentru anul 2010 s-ar fi ridicat undeva, probabil în jurul sumei de 15.000$, până la 20.000$, dacă ar să punem la socoteală numărul de pagini web pe care le-am construit anul acesta. Folosindu-ne de propriul server și de PHPRunner, în anul 2010, costul total s-a ridicat la 396$. Acesta este costul pentru ajutorul tehnic și de întreținere al celor două copii PHPRunner. Economisirea timpului în construirea de pagini web a fost, de asemenea, un punct critic – pur și simplu nu aveam timp să le realizăm de la zero.

Următorii pași

Utilizatorii online adoră hărțile și clipurile video. Versiunea 5.2 a aplicației PHPRunner ne-a oferit posibilitatea de a iniția aplicația „Google Maps“ pe pagina noastră web. Acum, versiunea 5.3 permite încărcarea de clipuri video. Suntem nerăbdători s-o testăm … în mare parte pentru secțiunea „Conținut încărcat de utilizatori“, unde utilizatorii își pot încărca un clip video, iar acesta va fi afișat automat pe pagina web. Sperăm ca, în viitor, să putem construi pagini web mai sofisticate, care să conțină mai multe elemente grafice. Am văzut exemple din ceea ce alte persoane au făcut cu PHPRunner, iar acestea arată bine.

Exemple Live

Pagina web pentru soldaţii căzuţi

Pagina web pentru crime de pe nave de croazieră

Mai multe informaţii

Înapoi la lista de povestiri

Primește cele mai noi oferte prin email

Nu îți face griji, nu trimitem spam

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Login/Register access is temporary disabled
   Compară produse
   • Total (0)
   Compară
   0